Juriste voor uw bedrijf

Als u met een juridisch conflict wordt geconfronteerd, dan is het goed te weten op welke rechten en plichten u zich kunt beroepen. U schakelt mij in zodra u juridische zekerheid wenst. Een bedrijfsjurist in dienst nemen of een advocaat inschakelen is niet nodig. Als juriste heb ik de nodige ervaring opgedaan binnen het arbeidsrecht en contractenrecht. Met mijn jarenlange (proces)ervaring kan ik u goed helpen juridische problemen op te lossen. Door mijn specialisatie ben ik in staat situaties tot een goed einde te brengen zonder gerechtelijke procedure. Indien het conflict toch voor de rechter komt, dan ben ik uw gemachtigde bij de gehele juridische procedure.

Benieuwd naar wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Stel gratis en vrijblijvend uw vraag. Neem contact op.

Arbeidsrecht

Hebt u kennis nodig over arbeidsrechtelijke zaken? Geen probleem. Door mijn jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht kan ik u op maat helpen. Lees meer over arbeidsrecht.

Juriste Punt biedt arbeidsrechtelijke oplossingen onder meer bij:

  • Het onderhandelen over en het opstellen van een vaststellingsovereenkomst
  • Het aanzeggen en het afwikkelen van een ontslag (op staande voet)
  • Het voeren van een beëindigingsprocedure bij de kantonrechter of het UWV

Regresrecht

Een werkgever kan het nettoloon van een zieke werknemer verhalen op een derde. Als de arbeidsongeschiktheid van de werknemer veroorzaakt is door letsel na een ongeval waarbij een derde aansprakelijk is, dan heeft de werkgever regresrecht. Het letsel kan bijvoorbeeld zijn veroorzaakt bij een verkeersongeluk. Of het letsel tijdens werktijd is opgelopen doet niet ter zake. Veel werkgevers weten niet dat loonschade onder omstandigheden kan worden verhaald op een derde. Dit kan u toch veel geld besparen.

Juriste Punt adviseert u de loonschade die u lijdt te verhalen op de aansprakelijke partij. Ook de kosten voor juridische bijstand vergoedt de verzekeraar van de aansprakelijke in dat geval. Het loont de moeite om Juriste Punt in te schakelen. Lees meer over regresrecht.

Contractenrecht

Een goed uit te voeren contract bespaart u veel geld en tijd. Juriste Punt stelt voor u contracten of algemene voorwaarden op en staat u bij indien het aankomt op het eisen van nakoming van een contract. Een goed contract geeft niet slechts de gemaakte afspraken weer, maar vermeldt ook wat de gevolgen zijn als de contractpartij zijn afspraken niet nakomt. Op een contract afgesloten met uw particuliere klant (consument) zijn andere regels van toepassing dan op een contract tussen bedrijven onderling. Het consumentenrecht is een specifiek rechtsgebied waarover u als ondernemer goed dient te worden geïnformeerd. Ik treed op als vaste juridisch adviseur of wanneer u met een specifiek juridisch probleem wordt geconfronteerd. Lees meer over contractenrecht.

Neem contact op

De dienstverlening van Juriste Punt is op het gebied van contractenrecht all round. Juriste Punt houdt kantoor in Broek op Langedijk. In de omgeving van Alkmaar en Zaandam kom ik bij u op kantoor of aan huis. U kunt mij raadplegen voor juridische hulp over arbeidsrecht, procesrecht en contractenrecht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.